Asztalos Dávid mediátor logo

Asztalos Dávid

PÁRKAPCSOLATI MEDIÁTOR

Asztalos Dávid mediátor logo

Asztalos Dávid

PÁRKAPCSOLATI MEDIÁTOR

Hogyan zajlik az Igen! – 2 napos párkapcsolatépítő program?
Olvasd el, hogy érdemes-e eljönnöd a tanfolyamra?

Asztalos Dávid

2022. október 2,

Az Igen! - 2 napos párkapcsolatépítő program hétvégi kiscsoportos képzés 2×8 órában. Egy teljes szombatot és vasárnapot kell rászánnod reggel 9 és este 6 között szünetekkel együtt. Érdemes-e eljönnöd, és mire számíthatsz, ha úgy döntesz, hogy részt veszel? Ebben a posztban összeszedtem a választ azokra a kérdésekre, amiket a legtöbben kérdeztek előtte.

Jöhetek egyedülállóként is?

A program mindenkinek szól, aki szeretne boldog, egyenlő párkapcsolatban élni, akár a párkeresésnél, akár az együttélésnél vagy a házasságnál tart. 

Ha párkapcsolatban vagy házasságban élek, együtt jöjjek a párommal vagy egyedül?

Ha kapcsolatban élsz, jobb, ha együtt jöttök, mert ahogy a konfliktusok, a kezelésük módja is minden ember és minden kapcsolat esetén más és más, ezért érdemes a stratégiátokat együtt kitalálni.

Párkapcsolatban élek, de a párom nem szeretne eljönni a tanfolyamra. Mit csináljak?

Semmi baj, gyere el egyedül. Ha kettőtök közül te tudatosabban kezdesz el hozzáállni a párkapcsolathoz, akkor lehet, hogy idővel neki is megjön a kedve ahhoz, hogy meghallgassa, amiket tanultál, részt vegyen ő is a programon. Ha úgy érzed, hogy szükséges, eljöhettek hozzám személyes konzultációra is.

Hogyan jelentkezhetek a programra?

A következő időpontot a tanfolyam oldalán találod. Nincs más dolgod, mint néhány kattintással megvenni a jegyedet. A részvételhez szükséges infókat a visszaigazoló e-mailben küldöm.

Szívesen tanulunk a párkapcsolatokról, de van olyan problémánk, amiről nem szeretnénk a csoportban beszélni. Mit tegyünk?

A kurzuson nincs csoportos beszélgetés, senkivel sem kell személyeset megosztanod! Ha olyan problémád van, amit szívesen megbeszélnél a nyilvánosság kizárásával, javaslom a személyes találkozást lehetőleg a program elvégzése után. Egy ilyen konzultáció alkalmat ad arra, hogy átbeszéljük a tanultakat a te konkrét esetetedben, és együtt hatékonyabb stratégiát tudunk kifejleszteni.

Hány fős egy csoport?

A csoportba létszámkorlát nélkül lehet jelentkezni.

Muszáj lesz megszólalni kamerát kapcsolni?

Nem, semmi nem lesz muszáj. A kamera és a személyes hozzászólás is olyan, ami sokkal izgalmasabbá és értekesebbé teszi a tanfolyamot, de bárki dönthet úgy, hogy csak figyel.

Mi történik majd a tanfolyamon?

A tanfolyam 5 előadásból áll, amelyek során végigvesszük a hatékony konfliktuskezeléshez szükséges összes tudnivalót. Erről írtam egy másik posztban. Mindegyik előadáshoz kaptok több feladatot, amit ott helyben kell megoldani, megnézünk néhány rövid videót, és a felmrülő témákat egymással kell megbeszélni, vagy egyedül leírni a gondolataidat róluk. Bármikor, bármit kérdezhetsz vagy megoszthatsz, akár név nélkül is. A kritikus, kihívást jelentő felvetéseknek külön örülök, mert kifejezett célom egyre tovább és tovább csiszolni az anyagot. Minden alkalom után kérek anonim visszajelzést, ahol olyan őszintén megírhatod a véleményedet, ahogyan csak szeretnéd.

Miben más ez, mint a többi párkapcsolati tanfolyam?

Nagyon vigyáztam arra, hogy két tipikus hibát elkerüljek: figyeltem rá, hogy a tanfolyam ne legyen se túl elméleti, se túl előíró jellegű. A bonyultabb részeket példákkal és videókkal illusztráltam, és kerültem a készen átvehető életmódtanácsokat.

Én már egy csomó tanfolyamon voltam, és nekem úgy tűnik, hogy itt ugyanazokról fogunk beszélni, mint máshol. Mi értelme van egy újabb ilyennek?

Az Igen! – párkapcsolati program a párkapcsolatoknak egy átfogó, általános, de egyedi modelljére épül. Ha ismerősek is lesznek a felmerülő témák, azt garantálom, hogy olyan szemszögből fogunk rájuk nézni, ahonnan eddig még soha. 

Csak hagyományos párkapcsolati nézetekkel érdemes részt venni a tanfolyamon?

Nem: a tanfolyam nyitott, biztonságos térben zajlik, és a módszertana alkalmazható bármilyen emberi kapcsolatban függetlenül annak jogi vagy gyakorlati aspektusaitól. Szeretettel várlak világnézettől, kapcsolati preferenciától vagy binaritástól függetlenül.

A szerzőről

Asztalos Dávid, mediátor vagyok. A konfliktuskezelés szakértőjeként olyan embereknek segítek, mint te: akik úgy gondolják, hogy egy párkapcsolatban a különbségeink ellenére egyenrangúak vagyunk, hogy a konfliktusainkat indulatoktól mentesen, érzelmi intelligenciával kell kezelnünk, és hogy szeretni ígéretek és jogosnak vélt bántások helyett tettekkel és szavakkal tudunk.

Mediátori végzettségemet a Pécsi Tudományegyetemen, tanári diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem. Szerepelek az Igazságügyi Minisztérium Közvetítői Névjegyzékében; a közvetítői igazolványom száma: K0014.

Tetszett a bejegyzés?

Gyere el az Igen! – 2 napos párkapcsolatépítő programra, ahol a felmerülő témákat teljes mélységben átbeszéljük, és minden kérdésedre választ kapsz.

Ezek is érdekelhetnek

Érdemes-e eljönnöd a 2 napos párkapcsolatépítő programra?

Érdemes-e eljönnöd a 2 napos párkapcsolatépítő programra?

A Ház-modell A párkapcsolati konfliktuskezelés működésnek szemléltetéséhez kerestem egy egyszerű, de kifejező ábrát, amihez sok töprengés után a házat választottam. Miért? Mert egy boldog kapcsolat olyan, mint egy ház: erős alapokon szilárdan áll, és biztonságot...

bővebben
Az ős-konfliktus: az érzések vagy a tények a fontosabbak?

Az ős-konfliktus: az érzések vagy a tények a fontosabbak?

Kezdjünk egy példával! — Elegem van abból, hogy soha semmiben nem segítesz! — Ez hülyeség! Nagyon is sokat segítek! Most ezt miért mondod? — Mert a múltkor is egyedül kellett mindent csinálnom! — Milyen mindent? És milyen múltkor? — Nem tudom, hagyjál! Nem emlékszem....

bővebben
Konfliktuskezelés helyett különbségkezelést!

Konfliktuskezelés helyett különbségkezelést!

Sokan rabjai vagyunk a vágynak, hogy megtaláljuk a „másik felünket”: egy olyan valakit, akivel megélhetjük, amint kettőnk személyisége összekapcsolódik egy új egésszé; akivel láthatatlan, mágikus drótok kötnek össze, illetve akivel olyan, mintha olvasnánk egymás...

bővebben
Nemet mondani nem is olyan könnyű!

Nemet mondani nem is olyan könnyű!

Ebben a beszélgetésben Desits Andreával folytattuk a nemet mondás nehézségeivel kapcsolatos beszélgetésünket. Azokról a NEM-ekről volt szó, amelyeket nem szándékosan hallgatunk el, csak egyszerűen fel sem merül bennünk, hogy ki kellene őket mondani. Azt is érintettük,...

bővebben